na-konferentsiyi-u-lvovi-mi-mayemo-viznachiti-korektni-prioriteti-u-roboti-z-prityagnennya-do-vidpovidalnosti-rosiyan-zelenskiy

На конференції у Львові ми маємо визначити коректні пріоритети у роботі з притягнення до відповідальності росіян - Зеленський

 • 918159 переглядiв

ЛЬВІВ-КИЇВ. 3 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що на конференції United for Justice у Львові потрібно доктринально й термінологічно, політично та практично дати відповіді на питання про те, як бездоганно пройти весь шлях притягнення до відповідальності російських окупантів, передає УНН.

Цитата

«Сьогоднішня наша зустріч тут, у Львові, має міцну історичну основу, міцне наукове та юридичне підґрунтя. Маємо зробити й зробимо ще один львівський внесок у міжнародне право. Ще один український внесок у міжнародне правосуддя. Саме тут і саме зараз ми виводимо на абсолютно новий рівень процес – комплексний процес, – у фіналі якого будуть вироки. Вироки винуватцям російської агресії»,- сказав Зеленський.

За його словами, потрібно досягти об’єднання заради справедливості.

«Перше, чого ми маємо досягти: наше об’єднання заради справедливості має стати потужним імпульсом для ухвалення Генеральною Асамблеєю ООН проекту української резолюції – резолюції, що сприятиме створенню спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України. Трибунал стане тією ланкою, що подолає проблему неможливості для Міжнародного кримінального суду притягати до відповідальності саме за злочин агресії», - розповів Зеленський.

Він зазначив, що в Україні відкривається офіс МКС.

«Генеральний прокурор про це сказав, це велика подія для справедливості – офіс МКС. І ми ще більше підсилимо наші взаємовідносини з МКС, який допоможе притягти до відповідальності громадян держави-терориста, що винні у злочинах, віднесених до підсудності МКС. Особливу увагу маємо приділити злочинам, які скоєні та скоюються Росією щодо наших українських дітей. Ідеться про депортацію дітей, про викрадення й намагання стерти національну та сімейну ідентичність наших дітей. На повну має працювати й національне правосуддя та всі його інституції», - зазначив Зеленський.

Він зазначив, що більшість російських злочинів на українській землі й проти українських громадян отримають справедливу відповідь саме в межах нашої національної юрисдикції.

«Зараз же у Львові ми маємо визначити коректні пріоритети в цій роботі. Доктринально й термінологічно, політично та практично ми маємо дати відповіді на питання про те, як бездоганно пройти весь шлях притягнення до відповідальності російських окупантів: від збору доказів і встановлення кожного винуватця до ухвалення обвинувальних вироків, від ухвалення необхідних рішень до реального забезпечення справедливості для України, для наших людей, для всіх жертв російської агресії й для всього світу», - сказав Зеленський.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі