na-kordoni-azerbaydzhanu-i-virmeniyi-viyskovi-vlashtuvali-perestrilku

На кордоні Азербайджану і Вірменії військові влаштували перестрілку

 • 16864 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Міністерство оборони Вірменії повідомило, що збройні сили Азербайджану відкрили вогонь по вірменським військовим на кордоні в Гехаркунікскій області країни, передає УНН.

Деталі

Міноборони Азербайджану, в свою чергу заявило, що Єреван навмисно загострює ситуацію на кордоні напередодні позачергових парламентських виборів в цій країні.

Позачергові парламентські вибори відбудуться у Вірменії 20 червня.

"Міністерство оборони Вірменії розповсюдило повідомлення про обстріл підрозділів збройних сил Азербайджану в напрямку Кельбаджарського району на вірмено-азербайджанському державному кордоні. Факт обстрілу озброєними силами Вірменії позицій наших збройних сил знайшов своє підтвердження", - заявляє військове відомство Азербайджану.

В результаті обстрілу загиблих і постраждалих серед особового складу азербайджанської армії немає.

"Цей факт ще раз доводить, що вірменська сторона навмисно продовжує політику загострення ситуації і здійснення військових провокацій на державному кордоні двох країн напередодні виборів. Відповідальність за інцидент повністю лежить на вірменській стороні", - йдеться в заяві.

Доповнення

Ситуація на кордоні Вірменії та Азербайджану загострилася 12 травня.

Міноборони Вірменії повідомляло, що азербайджанські збройні сили спробували провести певні роботи "щодо уточнення меж" на одній з прикордонних ділянок.

У кінці травня міноборони Азербайджану заявило про затримання шістьох вірменських військових при спробі перейти кордон. Оборонне відомство Вірменії в свою чергу заявило, що шестеро військових були полонені, коли "проводили інженерні роботи на території, що охороняється військовою частини вірменських ВС на прикордонній ділянці Гехаркунікскій області" на кордоні з Азербайджаном.

Українські Національні Новини

Новини Світу