na-kordoni-azerbaydzhanu-ta-iranu-stalasya-perestrilka

На кордоні Азербайджану та Ірану сталася перестрілка з контрабандистами

 • 12507 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Прикордонники Азербайджану у вівторок запобігли спробі незаконного перетину ірано-азербайджанського кордону. В результаті інциденту сталася стрілянина з контрабандистами, повідомляє пресслужба Держприкордонслужби країни, інформує УНН.

Цитата

"7 грудня прикордонний наряд прикордонної застави "Гейтепе" на службовій ділянці неподалік села Дашкенд Ярдимлинського району (південь Азербайджану на кордоні з Іраном – ред) помітив двох осіб, які порушили держкордон. Порушники не виконали наказ прикордонників "Стояти", відкрили вогонь з вогнепальної зброї по прикордонниках, кинули два пакунки, що знаходилися в їхніх руках, і спробували втекти. Прикордонний наряд був змушений застосувати табельну зброю. В результаті одного з контрабандистів було нейтралізовано", - йдеться в повідомленні.

На місці злочину було виявлено два згортки, в яких знайшли 4 270 пачок цигарок.

Іранська сторона поінформована про те, що сталося.

Додамо

Напруженість між країнами виникла на початку вересня після того, як азербайджанська поліція почала зупиняти та перевіряти іранські вантажівки, що везуть товари в Карабах через Вірменію. Поліція також заарештувала двох іранських далекобійників, викликавши невдоволення Тегерана.

Потім Іран провів безпрецедентні військові навчання на кордоні з Азербайджаном і сторони почали обмінюватися жорсткими звинуваченнями. Азербайджан закрив бакинське представництво верховного лідера Ірану аятолли Алі Хаменеї.

Українські Національні Новини

Новини Світу