na-kordoni-estoniyi-zbilshilasya-kilkist-ukrayinskikh-bizhentsiv-detali

На кордоні Естонії збільшилася кількість українських біженців: деталі

 • 319246 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Останнім часом збільшилася кількість українських біженців на кордоні Естонії. Щодня на Нарвський прикордонний пункт прибуває понад сто громадян України, які в'їжджають до Естонії з рф. Про це повідомляє видання Delfi, інформує УНН.

Деталі

Глава Нарвського прикордонного пункту Марек Лійва підтвердив, що кількість тих, хто перетинає кордон, зростає: «Людям доводилося дуже довго чекати на російському кордоні. Повідомляється, що на боці росії в черзі вже кілька днів стоять сотні біженців», - розповідає Лійва.

За його словами, біженці прибувають дуже втомленими та замерзлими після довгого очікування.

Цитата

«Після звичайного прикордонного контролю ми надаємо їм їжу та пиття, якщо вони цього потребують, і тепле місце для проживання доти, поки вони не вирішать рухатися далі або за ними не приїдуть», - Марек Лійва.

У свою чергу мер міста Нарва Катрі Лайк наголосила, що на російському кордоні багато машин, а пасажири іноді їх кидають та далі йдуть пішки.

Посадовиця додала, що місто працює спільно з Департаментом соціального страхування. Наразі вже організовано інформаційний намет для біженців, вони також мають можливість отримати прихисток в Нарвському молодіжному центрі.

Доповнення 

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації багато українців приїхали до інших країн для тимчасового прихистку. Естонія вже прийняла понад 56 тисяч громадян України.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном