na-kordoni-kirgizstanu-ta-tadzhikistanu-stalasya-perestrilka

На кордоні Киргизстану та Таджикистану сталася перестрілка

 • 17265 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Прикордонники Киргизстану повідомили, що у середу ввечері невідомі зробили кілька пострілів з території Таджикистану на спірній ділянці кордону, зараз ситуація спокійна. Про це інформувало киргизьке інформагентство "АКІпрес", посилаючись на пресвідділ Прикордонної служби Державного комітету національної безпеки Киргизстану, інформує УНН.

Деталі

За даними пресслужби прикордонного відомства, в середу близько 21:00 за місцевим часом біля місцевості Дахма Баткенської області Киргизстану поблизу умовної лінії кордону, невідомі особи здійснили 7-8 пострілів з боку Таджикистану.

Імовірно, постріли були зроблені з мисливської рушниці.

З метою з'ясування обставин події на місце негайно прибули начальники прикордонних застав Киргизстану та Таджикистану, вони домовилися про проведення заходів щодо пошуку осіб, причетних до стрілянини, повідомляє пресслужба відомства.

Про інцидент було поінформовано правоохоронні органи та органи місцевої влади двох країн. Прикордонний представник Киргизстану з Баткенського напрямку Киялбек Толонбаєв провів телефонні переговори з прикордонним представником Таджикистану щодо Согдійського напрямку, обговоривши заходи щодо недопущення провокацій на державному кордоні.

"Станом на 22:30 ситуація на даній ділянці державного кордону характеризується як стабільна, але з елементами напруженості", - цитує АКІпрес повідомлення Прикордонної служби Киргизстану.

Додамо

Протяжність кордону Таджикистану та Киргизстану становить близько 980 км, після розпаду Радянського Союзу у ньому залишилися десятки спірних ділянок. З цієї причини між жителями та військовослужбовцями двох республік періодично виникають конфлікти, у тому числі із застосуванням зброї. Урядові комісії двох держав продовжують переговори щодо демаркації та делімітації кордону.

Останній серйозний конфлікт, що переріс у збройне зіткнення між військовослужбовцями Киргизстану та Таджикистану, стався наприкінці квітня – на початку травня. Тоді загалом кілька десятків людей загинули, понад 100 осіб було поранено.

Українські Національні Новини

Новини Світу