na-kordoni-ssha-i-meksiki-vstanovili-rozhevi-goydalki

На кордоні США та Мексики встановили рожеві гойдалки

 • 52484 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Кілька професорів встановили через кордон США і Мексики рожеві гойдалки з метою донести грайливу концепцію єдності обом бокам. Про це пише The Guardian, передає УНН.

Встановлені вздовж сталевої огорожі на околиці Ель-Пасо в Техасі і Сьюдад-Хуарес в Мексиці, гойдалки є винаходом Рональда Раеля, професора архітектури в Університеті Каліфорнії, Берклі і Вірджинії Сан-Фрателло, доцента дизайну в державному університеті Сан-Хосе. Концепцію вони придумали ще 10 років тому.

У своєму Instagram-акаунті Раель опублікував відео, на якому діти і дорослі грають і взаємодіють по обидва боки паркану на кордоні за допомогою гойдалок, які, за словами професора, створюють "буквальну опору" між країнами. Він сказав, що ця подія принесла "радість, хвилювання і єднання біля стіни кордону".

Кордон між США і Мексикою стала однією з визначальних рис президентства Дональда Трампа. Його обіцянка "побудувати стіну" між двома країнами ще не здійснена, але багатолюдні місця утримання мігрантів, використання сльозогінного газу на кордоні і розлучення дітей з сім'ями є одними з спірних тактик, що застосовуються владою США, чия позиція стала більш ворожою при адміністрації Трампа, пише видання.

Як повідомляв УНН, 26 липня Верховний суд США дозволив вашингтонській адміністрації використовувати 2,5 млрд доларів з виділених Конгресом коштів для міністерства оборони на будівництво стіни на американо-мексиканському кордоні.

Українські Національні Новини

Новини Світу