na-kordoni-ukrayini-ta-ugorschini-zastryagli-600-gromadyan-moldovi

На кордоні України та Угорщини застрягли 600 громадян Молдови

 • 14263 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. На кордоні України та Угорщини на кілька днів застрягли понад 10 автобусів з 600 громадянами Молдови, які їхали до Праги. Про це пише молдовське видання News Maker, передає УНН.

"На кордоні України та Угорщини на кілька днів застрягли 12 автобусів з 600 громадянами Молдови, які їхали до Праги. Люди скаржилися, що їм доводиться спати в автобусах і обходитися без їжі і води", - пише видання з посиланням на інформацію телеканалу TV8.

Як вказано, міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови заявило 21 вересня, що угорська влада не пустила автобуси через відсутність у перевізника необхідних документів.

"Протягом суботи і неділі ми підтримували зв'язок з угорською владою, і вони повідомили, що всім автобусам, які повернулися назад, видали офіційні документи, у яких вказана причина, чому їх не впустили в Угорщину. Цією причиною стала відсутність документів у пасажироперевізника", - відзначили в МЗС країни.

Як сьогодні розповів TV8 адміністратор одного з перевізників Transeric Tur Володимир Бурага, зараз п'ять автобусів впустили в Угорщину, а охочим повернутися в Молдову надали автобус і повністю відшкодували вартість поїздки. За словами Бураги, залишилися лише пасажири, які хочуть потрапити в Угорщину.

Як відзначили у молдовському нацагентстві автотранспорту, за наявною у них інформацією, на кордоні застрягли автобуси чеського пасажироперевізника, "тому ця проблема не в компетенції агентства".

Нагадаємо, громадянин Туреччини намагався вивезти через "Бориспіль" 28 кг прикрас із бурштину.

Українські Національні Новини

Суспільство