na-kordoni-z-polscheyu-viluchili-kontrabandu-elitnogo-vzuttya-ta-avtozapchastin-mayzhe-na-mayzhe-100-tis-dol

На кордоні з Польщею вилучили контрабанду елітного взуття та автозапчастин майже на 100 тис. дол.

 • 7258 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. На кордоні із Польщею було затримано та вилучено контрабанду елітного взуття та автозапчастин на суму близько 100 тис. доларів. Про це заявив голова Державної митної служби Максим Нефьодов на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Ось вам приклад "контрабанди", який більше відповідає стереотипам. Їде собі рейсовий автобус "Аахен - Київ" через Краковець, а в ньому 33 пари елітного взуття (оті чобітки на сайті Fendi по 1490 дол) і 770 різних автозапчастин для Mercedes, Porsche та Land Rover", - пише Нефьодов.

Товар вилучено, протокол складено. Офіційної оцінки вартості поки немає, але гіпотетично це близько 100 тис. доларів.

"Суттєва кількість контрабанди на Західному кордоні так і виглядає - сотні чи тисячі бусіків та фур, які щось потроху тягнуть. І боротьба - це регулярні затримання. Якщо вийдемо на системні вилучення хоча б кожної восьмої партії - економіка таких порушень стане для контрабандистів сумнівною", - повідомив голова Державної митної служби.

Нефьодов додає, що окреме питання - встановлення провини.

"Тут треба працювати із правоохоронцями по виявленню реальних організаторів. Водій просто взяв якусь суму за провезення. А хто замовив доставку? І в якому бутіку та автосалоні це мало продатись? На ці питання митниця сама дати відповідь не може", - зазначає він.

Як раніше повідомляли в УНН, прем’єр-міністр Олексій Гончарук дав місяць на усунення контрабанди на митниці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП