na-krimskomu-titani-zayavili-pro-povnu-zupinku-zavodu

На "Кримському титані" заявили про повну зупинку заводу

 • 12881 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Технологічні процедури щодо зупинки роботи "Кримського титану" завершені. Про це з посиланням на слова заступника директора підприємства в окупованому Криму Андрія Догадова повідомляє Крим.Реалії, передає УНН.

"Печі зупиняли протягом усього минулого тижня. Вчора зупинили останню піч на "Титані-2". Сьогодні упаковується останній продукт на першому "Титані", і завтра буде пакування на другому "Титані" згідно з технологічним ланцюжком", - пояснив Догадова.

За його словами, у міру зупинки печей вся вода, яку використовували у виробництві, направляється у кислотонакопичувач.

Він зазначив, що з минулого тижня ведуться роботи на кислотонакопичувачі.

"Завозиться вапняне молочко і розбавляється фосфором з гіпсом, які не дають можливості подальших випарів", - прокоментував Догадов.

Він додав, що всі працівники підприємства залишаються на своїх місцях. Вони будуть займатися плановими попереджувальними ремонтами, поточними ремонтами і отримувати повний оклад.

Нагадаємо, у ніч на 24 серпня в районі розташування хімічного підприємства "Кримський титан" на півночі окупованого півострова, що поблизу адмінмежі з материковою частиною України, стався викид невідомої отруйної хімічної речовини, яка, особливо після опадів, утворює на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть всередині приміщень маслянистий наліт з коричневуватим або жовто-зеленим відтінком.

Прокуратура АР Крим порушила кримінальне провадження за фактом забруднення отруйними речовинами повітря над північною частиною півострова.

Українські Національні Новини

Економіка