na-kubi-legalizuvali-odnostatevi-shlyubi

На Кубі легалізували одностатеві шлюби

 • 185135 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. На Кубі за підсумками національного референдуму легалізували одностатеві шлюби. Зміни у сімейному кодексі посилять захист нацменшин на острові, інформує УНН із посиланням на CNN.

Цитата

"Куба легалізувала одностатеві шлюби після того, як кубинці проголосували за сімейний кодекс, який посилює захист меншин на острові", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Виборча рада оголосила, що явка на референдумі 25 вересня становила 74,1%. Станом на 9:00 26 вересня було підраховано 94% голосів: 3 936 790 кубинців проголосували "за" укладення одностатевих шлюбів, "проти" – 1 950 090 людей.

Як зазначили, новий сімейний кодекс розширить захист жінок, дітей і людей похилого віку, а також дозволить представникам ЛГБТК-спільноти одружуватися та усиновлювати дітей.

Додамо

На початку 1960-х років на острові, після приходу до влади Фіделя Кастро, багато гомосексуалів було відправлено до державних робочих таборів разом із політичними дисидентами. Десятиліттями представники ЛГБТК на Кубі стикалися з дискримінацією, пише CNN. І це незважаючи на те, що гомосексуалізм на острові був легалізований у 1979 році.

2018 року кубинські законодавці розглядали питання легалізації одностатевих шлюбів, проте відмовилися від цієї ідеї через побоювання, що гомофобна реакція знизить явку на референдумі. У 2019 році кубинська поліція розігнала мирний парад за права ЛГБТК, заявивши, що учасники маршу не мали дозволу проводити мітинг.

Нагадаємо

На початку серпня уряд Франції створив посаду посла для просування прав ЛГБТК у всьому світі.

Українські Національні Новини

Новини Світу