na-kubi-timchasovo-pripinili-vikoristannya-gotivkovikh-dolariv

На Кубі тимчасово припинять використання готівкових доларів

 • 12422 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. З понеділка, 21 червня, на Кубі не можна буде розплачуватися готівковими доларами США. Про це пише УНН з посиланням на The Miami Herald.

Деталі

Рішення кубинського центрального банку тимчасово припинити приймати в своїх банках готівкові депозити в доларах США зробить життя людям дорожче, адже їм потрібно буде конвертувати грошовий долар в інші валюти, втрачаючи відсоток в іноземній валюті та враховуючи комісію за транзакції.

Минулого тижня монетарна влада оголосила, що тимчасово припинить приймати грошові депозити в доларах, заявивши, що посилення санкцій США ускладнює використання валюти за кордоном. Банк надає кубинцям термін до 20 червня на внесення доларів США на свої рахунки, причому заходи набувають чинності наступного дня. Банк не повідомив, скільки триватиме призупинення.

Цитата

“Ми не караємо використання доларів у нашій економіці; ми робимо лише тимчасове обмеження депозитів готівкою, тому що нам дуже важко використовувати ці долари за кордоном ”, - пояснив Франциско Мейобре Ленс, перший віце-президент центрального банку Куби. Він також заявив, що через санкції Куба повинна витратити гроші на комісію за іноземні транзакції, щоб конвертувати свої готівкові долари в інші валюти для використання на міжнародних ринках.

Додатково

Ф'ючерси на нафту марки Brent з постачанням у серпні у четвер зранку під час торгів впали в ціні до 74,16 долара за барель

Українські Національні Новини

Новини Світу