na-kupyansko-limanskomu-napryamku-okupanti-zdiysnili-375-obstriliv-za-dobu-cherevatiy

На Куп'янсько-Лиманському напрямку окупанти здійснили 375 обстрілів за добу - Череватий

 • 682096 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Куп'янсько-Лиманський напрямок залишається "лідером" по артилерійських обстрілах окупантів, за добу ворог обстріляв його 375 разів. Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону, передає УНН.

Цитата

"Цей напрямок є лідером по артилерійських обстрілах. За цю добу 375 разів обстріляли різними калібрами і різними системами. Відбулося 5 боєзіткнень, 10 авіанальотів. 27 окупантів знищено, 60 поранено. На цьому напрямку найбільше ворог використовує бронетехніку, відтак її набагато більше знищують наші військовослужбовці", - повідомив речник.

Деталі

Він додав, що за добу українські бійці знищили 3 танки Т-72, 1 БТР-80, бойову машину піхоти (БМП-2), бойову ремонтно-евакуаційну машину (БРЕМ-1). Крім цього, десантники підбили штурмовий літак СУ-25.

Також Череватий повідомив, що Збройні сили України "системно" працюють над зменшенням бойової активності російських загарбників на Куп'янсько-Лиманському напрямку.

"На відміну від Бахмутського напрямку, там діють регулярні війська окупаційної армії, здебільшого сформовані з мобілізованих через те, що за минулий рік кожна російська бойова бригада мала дуже суттєві втрати", - зазначив речник.

Нагадаємо

14 квітня російські окупанти обстрілювали прикордонні та прифронтові населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів Харківської області, внаслідок чого п’ятеро людей отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Українські Національні Новини

Суспільство