na-liniyi-frontu-na-donbasi-zbilshilas-kilkist-vazhkogo-ozbroyennya-khug

На лінії фронту на Донбасі збільшилась кількість важкого озброєння - Хуг

 • 10011 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. На лінії фронту в зоні бойових дій на Донбасі збільшилась кількість важкого озброєння. Про це в інтерв’ю Deutsche Welle повідомив перший заступник СММ ОБСЄ Олександр Хуг, передає УНН.

"Я не можу сказати, що вся важка зброя повернута на лінію фронту, але за останні кілька тижнів ми спостерігаємо там все більше важкої зброї у зоні вогневого ураження, ніж раніше", - повідомив Хуг.

За словами Хуга, йдеться про такі види озброєння, як танки, міномети, артилерію, "ГРАДи", які вже навіть застосовували. Загалом ситуація на Донбасі погіршилась.

"Ідеться, зокрема, про танки, міномети, артилерію, "ГРАДи", які мали б бути відведені від лінії фронту згідно з мінськими угодами. Було також зафіксовано застосування цієї зброї. Водночас загалом за останні два-три тижні ми спостерігаємо збільшення кількості порушень перемир'я, що призводить до збільшення чисельності постраждалих серед мирного населення, збільшення кількості зруйнованої інфраструктури і збільшення числа інцидентів, пов’язаних з нашими спостерігачами", - відзначив він.

Нагадаємо, у четвер, 24 травня, на одному з опорних пунктів військ ЗСУ на Донбасі було виявлено зникнення військовослужбовця.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП