na-luganschini-cherez-pidroblennya-dokumentiv-suditimut-trokh-politseyskikh-ta-likarya

На Луганщині через підроблення документів судитимуть трьох поліцейських та лікаря

 • 12872 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. На Луганщині через підроблення документів про смерть особи судитимуть трьох поліцейських та завідуючого амбулаторії. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Луганської області.

"За процесуального керівництва прокуратури Луганської області завершено досудове розслідування за фактом службового підроблення документів про смерть особи трьома працівниками поліції та керівником медичного закладу", - сказано у повідомленні.

Слідством встановлено, що у липні 2019 року начальник сектору превенції Петропавлівського відділення поліції Станично-Луганського відділу поліції ГУНП в Луганській області разом з двома підлеглими та завідуючою Щастинською лікарською амбулаторією загальної практики сімейної медицини склали завідомо неправдиві відомості до лікарського свідоцтва про смерть та висновку щодо ненасильницької смерті особи.

У прокуратурі вказують, що вказані особи внесли відомості з приводу з’ясування обставин смерті та відсутності ознак насильницької смерті, що не відповідали дійсності, оскільки виїзд за місцем смерті особи не здійснювався, а труп не оглядався.

Наразі обвинувальний акт за ч. 2, 4 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення офіційних документів) направлено до Біловодського районного суду Луганської області для розгляду по суті.

Зазначається, санкція ч. 1 ст. 366 КК України передбачає до 3 років обмеження волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, на Хмельниччині поліцейський скоїв наїзд на велосипедистку. Від отриманих травм жінка померла. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП