na-luganschini-okupanti-posilili-primusovu-mobilizatsiyu-shukayut-10-tisyach-cholovikiv

На Луганщині окупанти посилили примусову мобілізацію: шукають 10 тисяч чоловіків

 • 114704 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. У тимчасово захопленій Луганській області російські окупанти посилили примусову мобілізацію. Як повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, на смерть хочуть відправити 10 тисяч чоловіків, передає УНН.

Деталі

Як зазначив Гайдай, щодня по декілька сотень окупантів гинуть або отримують поранення. Чоловіки на вулицях захопленої Луганщини майже зникли. Особливо після відео, коли біля дитсадка мобілізували батька-одинака.

“Утримувати фронт окупантам нема чим. Тому вони не просто хапають усіх, кого бачать, а й вдаються до нових методів виманювання чоловіків зі сховищ. Бо необхідно призвати ще 10 тисяч небажаючих стати "гарматним м’ясом". Такі показники озвучила росія”, – зазначив голова ОВА.

Наприклад, щоб отримати винагороду у 10 тисяч рублів за відправлення дитини до школи, в заяві обов’язково треба вказати персональні дані інших членів родини – тобто заради грошей мати має здати батька.

На підприємствах так званої "лнр" встановили персональні квоти із призову контрактників. Обіцяють позачергову відпустку і збереження робочого місця у разі погодження. 

Якщо людина не погоджується, окупанти проводять довготривалі агітбесіди. Гайдай додав, що у Сватівському та Старобільському районах організували примусову заміну автомобільних номерів і паралельно зробили облік дієздатних чоловіків. 

Доповнення

Генштаб ЗСУ в ранковому зведенні повідомив, що на тимчасово захоплених територіях України окупаційна влада відправляє на війну хворих людей та ветеранів.

Українські Національні Новини

Війна