na-luganschini-okupanti-zakhopili-gumanitarniy-transport-ta-formu-zsu-mozhlivi-provokatsiyi

На Луганщині окупанти захопили гуманітарний транспорт та форму ЗСУ: можливі провокації

 • 131249 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. У Луганській області російські окупанти захопили гуманітарний транспорт та військову форму Збройних сил України. Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай попередив про можливі провокації, пише УНН.

Деталі

Гайдай зазначив, що 24 квітня волонтери, які займалися евакуацією з Новотошківського, підірвалися на протипіхотній міні. Їм вдалося дістатися до українських військових та вибратися з небезпечної зони. Автобус пошкоджено, але не суттєво, він залишився в окупантів.

29 квітня два автобуси – один волонтерський, один шкільний – росіяни обстріляли з гранатометів. Волонтерський автобус залишили на місці події. Він пошкоджений, серед людей є один загиблий та один поранений, який перебуває в українських військових. Шкільний автобус наразі в окупантів, а його водій Михайло Панков перебуває у полоні.

Також Гайдай повідомив, що днями рашисти знайшли в окупованому Старобільську контейнери з формою військовослужбовців ЗСУ.

Транспорт маркований як гуманітарний, також в автівках залишилися документи волонтерів. Це все рашисти можуть використати для провокацій на вільних територіях.

Цитата

“Заходи безпеки на блокпостах посилено. Наші захисники мають дані транспорту та готові "зустрічати", – проінформував очільник ОВА.

Додамо

Гайдай також повідомив, що російська армія зосередилася на взятті під повний контроль Рубіжного та підготовці до наступу на Сєвєродонецьк.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП