na-luganschini-perenosyat-punkt-propusku-milove-na-kordoni-z-rf

На Луганщині переносять пункт пропуску "Мілове" на кордоні з РФ

 • 16037 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. У зв'язку з розпочатими наприкінці серпня російською стороною інженерними роботами біля пункт пропуску "Мілове" Держприкордонслужба прийняла рішення щодо перенесення пункту пропуску на українську територію. Про це повідомляє прес-служба Луганської ОДА, передає УНН.

"Наприкінці серпня російською стороною розпочато проведення інженерних робіт на території РФ, а саме по вулиці Дружби Народів, (населені пункти Мілове (Луганська область) – Чертково (РФ). Інженерні роботи проводяться зі встановлення загороджувального паркану з колючого дроту", - зазначили в адміністрації.

Так, напередодні Луганським прикордонним загоном отримано факсимільне повідомлення від російської сторони щодо проведення ними інженерних робіт зі встановлення цього паркану. У листі зазначено, що роботи будуть проводитись на російській стороні.

В ОДА зазначили, що станом на сьогодні російською стороною було зроблено більше 70 отворів в дорожньому покритті та встановлено металеві стовпці. Загалом проведено підготовчі роботи на ділянці протяжністю близько 800 метрів. Цей напрямок прикрито додатковими силами прикордонників, та створено резерви, які в готовності до дій по обстановці.

"З урахуванням того, що російською стороною розпочато заходи з встановлення інженерних загороджень на цьому напрямку, а міждержавний пункт пропуску "Мілове" знаходиться фактично на території РФ (враховуючи географічні особливості цього району), Державною прикордонною службою прийнято рішення щодо перенесення пункту пропуску на українську територію", - повідомили в ОДА.

Як повідомляв УНН, контрольний пункт в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" закрили на ремонт.

Українські Національні Новини

Політика