na-luganschini-pid-chas-rozminuvannya-teritoriyi-viyavili-rosiyskiy-boyepripas

На Луганщині під час розмінування території виявили російський боєприпас

 • 12834 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Під час робіт з розмінування поблизу ділянки розведення військ в районі Станиця Луганська виявлено військовий засіб ураження російського виробництва. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу прокуратури Луганської області.

"Так, під час робіт з розмінування поблизу ділянки розведення військ в районі смт Станиця Луганська виявлено військовий засіб ураження виробництва Російської Федерації 2003 року – термобаричний заряд ТБГ-7В від РПГ-7В. Вказаний боєприпас не виготовляється в Україні, не перебуває на озброєнні Збройних Сил України і використовується виключно армією РФ", - йдеться у повідомленні.

За версією слідства, засоби ураження такого типу застосовуються представниками незаконних збройних формувань, контрольованих РФ, і окупаційної адміністрації РФ у Луганській області для здійснення військової агресії проти Збройних Сил України.

"Здобуті речові докази долучені до матеріалів кримінального провадження за ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни), ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України. У подальшому вони передаватимуться до Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду з метою доведення причетності РФ у збройному конфлікті на території нашої держави", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, у Станиці Луганській на 300 кв. м знайшли два артснаряди та 30 гранат.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП