na-luganschini-pratsivniki-sizo-pobili-uvyaznenogo

На Луганщині працівники СІЗО побили ув’язненого

 • 17537 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. На Луганщині працівники СІЗО підозрюються у побиття ув’язненого. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Луганської області.

"Сєвєродонецька місцева прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом перевищення службових повноважень працівниками ізолятора тимчасового тримання (ч. 2 ст. 365 КК України). Підставою для початку досудового розслідування стали матеріали прокурорської перевірки у спеціальній установі в порядку ст. 26 Закону України "Про прокуратуру", - сказано у повідомленні.

Так, за даними слідства, в ніч на 4 лютого 2020 року працівники ізолятора тимчасового тримання Головного управління Національної поліції в Луганській області (міста Сєвєродонецьк) застосували до ув’язненого спеціальний засіб (гумову палицю), чим спричинили тілесні ушкодження.

З урахуванням правил підслідності, визначених кримінальним процесуальним законодавством, кримінальне провадження передано для розслідування до уповноваженого органу досудового розслідування – територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Краматорську.

Нагадаємо, правоохоронці розслідують ймовірне зловживання службовим становищем працівниками ДУ "Одеський слідчий ізолятор" Міністерства юстиції України, внаслідок якого помер один із ув'язнених.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП