na-luganschini-vidkrili-provadzhennya-schodo-nezakonnogo-zatrimannya-osobi-patrulnimi

На Луганщині відкрили провадження щодо незаконного затримання особи патрульними

 • 12824 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Під час перевірки дотримання управлінням патрульної поліції Луганської області вимог законодавства встановлено факт незаконного затримання та примусового утримування громадянина. Розпочато кримінальне провадження. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Луганської області.

"Прокуратурою Луганської області спільно з Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою в порядку ст. 26 Закону України "Про прокуратуру" проведено перевірку додержання Управлінням патрульної поліції у Луганській області вимог законодавства при доставленні та адміністративному затриманні осіб. За результатами перевірки встановлено факт незаконного затримання громадянина службовими особами патрульної поліції та розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 371 ККУ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 3 квітня 2020 року співробітники патрульної поліції в області здійснили завідомо незаконне затримання та склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) стосовно громадянина, який фактично не перебував за кермом транспортного засобу.

"Не зважаючи на те, що протокол стосовно чоловіка складено саме на місці вчинення правопорушення, а він надав усі необхідні документи для посвідчення особи, патрульні поліцейські безпідставно понад три години примусово утримували громадянина. З урахуванням правил підслідності, визначених кримінальним процесуальним законодавством, кримінальне провадження передано для розслідування до уповноваженого органу досудового розслідування – територіального управління ДБР, розташованого в місті Краматорську", - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, у Київській області двох поліцейських Кагарлицького відділу поліції підозрюють у зґвалтуванні жінки 1994 року народження, вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП