na-luganschini-viyavili-skhron-z-210-kg-vibukhivki

На Луганщині виявили схрон з 210 кг вибухівки

 • 9622 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Прокуратурою Луганської області спільно з управлінням стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Нацполіції України, слідчим управлінням та управлінням карного розшуку ГУНП в Луганській області у ході обшуку на території одного з домоволодінь міста Лисичанська виявлено схрон з вибухівкою, залишений учасниками незаконних збройних формувань. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу прокуратури Луганської області.

Слідством встановлено, що громадянин РФ, який проживав у місті до липня 2014 року та брав активну участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування "Призрак", закопав на власному подвір’ї вибухівку – 72 пакети по 10 амонітових шашок у кожному. Загальна маса – понад 210 кілограмів. Вибухівка, ймовірно, була викрадена з однієї із шахт міста, оскільки вона використовується у вугільній промисловості під час буровибухових робіт.

Під час проведення обшуку задіяно спецтехніку, за допомогою якої на глибині понад 5 метрів виявлено вказану вибухову речовину.

Власник домоволодіння на теперішній час перебуває на території Луганської області, яка контролюється окупаційною адміністрацією РФ, та продовжує брати учать у протиправній діяльності збройних формувань.

Наразі встановлюються усі обставини злочину. Речові докази буде направлено на експертне дослідження.

Нагадаємо, на Луганщині виявили схрон із артилерійськими снарядами та гранатометами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП