na-luganschini-zafiksovano-85-pozhezh-do-gasinnya-zaluchenni-ponad-1-tis-osib-isnuye-zagroza-poshirennya-vognyu

На Луганщині десятки лісових пожеж, до гасіння залучені понад 1 тис. осіб, є загроза поширення вогню - ДСНС

 • 12105 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. До ліквідації лісових пожеж на Луганщині залучено понад 1 тис. осіб. Наразі на території області було зафіксовано щонайменше 85 пожеж, з них ліквідовано - 42. Існує загроза поширення пожежі на території сусідніх сіл. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр Державної служби з надзвичайних ситуацій України та голову Луганської ОДА Сергія Гайдая.

"Наразі на Луганщині зафіксовано 85 пожеж, з них ліквідовано - 42. Для надання допомоги сформовано обласний оперативний штаб із надання допомоги постраждалим внаслідок пожеж", - йдеться у повідомленні пресцентру ЛугОДА.

"На допомогу нашим рятувальникам прийшли колеги з Харківської та Донецької областей, які надали 35 одиниць техніки та особовий склад", - додається у повідомленні.

У пресцентрі ДСНС станом на вечір повідомили, що "всього на гасіння лісових пожеж у трьох районах залучено 1 тис. 30 чол. та 158 од. техніки, з них від ДСНС 336 чол. о/с. та 69 од. техніки".

"Триває ліквідація пожеж поблизу с. Трьохізбенка, с. Кряківка с. Муратове, с. Капітанове Новоайдарського району, а також між с. Половинкине та с. Байдівка Старобільського району, де 30 вересня виникло загоряння сухої трави та лісової підстилки", - повідомили у пресцентрі ДСНС.

На території Луганської області основні зусилля гасіння лісових пожеж зосереджені у Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах, де у зв'язку з сильними поривами вітру, відбулося поширення вогню, зокрема:

а) Пожежа лісового масиву на загальній площі близько 54 га в районі с. Кряківка та с. Трьохізбенка Новоайдарського району.

Попередньо жертв та постраждалих немає.

У зв’язку з шквалистим вітром лісова пожежа розповсюдилась на територію с.Муратове Новоайдарського району. Існує загроза подальшого розповсюдження пожежі на с. Капітанове, с. Борівське та с. Воронове. Інформації щодо жертв та постраждалих немає. Проводиться евакуація населення с. Муратове, с. Капітанове, с. Воронове та с. Борівське. Площа пожежі лісового масиву уточнюється.

б) Пожежа лісового масиву на загальній площі близько 10 га в районі с. Малинове, с. Піщане та с. Артема Станично-Луганського району.

Попередньо жертв та постраждалих немає.

У зв’язку з розповсюдженням лісової пожежі на очерет та суху траву поблизу с. Артема Станично-Луганського району існує загроза розповсюдження пожежі на с. Артема та с. Нижньотепле. Проводиться евакуація мешканців.

в) Пожежа лісового масиву на загальній площі близько 8 га між с. Половинкине та с. Байдівка Старобільського району локалізована.

Загрози розповсюдження, жертв та постраждалих немає.

Рятувальники зазначають, що гасіння пожеж ускладнює сильний поривчастий вітер швидкістю більш 20 м/с.

У ДСНС повідомили, що за прогнозом Укргідрометцентру на території Луганської області з 1 по 5 жовтня буде спостерігатися малохмарна погода без опадів, 1 жовтня пориви вітру до 20 м/с, в інші дні вітер 3-12 м/с. Температура повітря вдень від 17 до 25 градусів.

"У зв’язку з сильним поривчастим вітром на території області є загроза подальшого розповсюдження лісових пожеж", - додали рятувальники.

Раніше у Держлісагентстві повідомили, що для гасіння пожеж на Луганщині були направлені додаткові сили з сусідніх областей.

Українські Національні Новини

Суспільство