na-luganschini-zalishayetsya-priblizno-350-tisyach-zhiteliv-gayday

На Луганщині залишається приблизно 350 тисяч жителів – Гайдай

 • 76448 переглядiв

КИЇВ. 18 серпня. УНН. На території Луганської області, де відбувалися бойові дії, зруйновано критичну інфраструктуру і немає умов для повноцінного життя, залишається приблизно 350 тисяч жителів. Про це на брифінгу повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає УНН.

Деталі

"Якщо взяти територію Луганської області, яка була підконтрольна Україні після окупації в 2014 році, то орієнтовно там залишається 350 тисяч жителів. В той же час на території, де проходили бойові дії, складна ситуація з критичною інфраструктурою, є проблеми з водою, газом, майбутнім опаленням, ліками та вивозом сміття", – повідомив Гайдай.

За його словами, на Луганщині немає умов для нормального повноцінного житття. Голова ОВА додав, що поки є можливість виїхати з регіону на підконтрольну Україні територію. 

"Перший варіант – через дамбу, через Харківську область. Але там лише пішохідний перехід. Другий – через Запорізьку область. І третій варіант більш дороговартісний. Він через рф, потім через балтійські країни. Орієнтовно це коштуватиме близько 300 євро на квитки", – розповів Гайдай.

Нагадаємо

У тимчасово окупованих містах Луганщини триває примусова мобілізація. Російські окупанти полюють на молодих батьків поряд із дитячими садочками.

Українські Національні Новини

Війна