na-luganschini-zaochno-suditimut-dvokh-psevdoprokuroriv-lnr

На Луганщині заочно судитимуть двох псевдопрокурорів "ЛНР"

 • 8695 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Служба безпеки України завершила досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо злочинів проти основ національної безпеки стосовно очільників так званої "генеральної прокуратури ЛНР". Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає УНН.

"Правоохоронці встановили, що колишній співробітник міліції та екс-податківець від початку російської агресії стали на бік окупантів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у 2015 році терористи призначили зловмисників на посади "першого заступника генерального прокурора" та «начальника слідчого управління" так званої "генпрокуратури ЛНР" відповідно. Обіймаючи "керівні посади" у незаконно створеній силовій структурі, псевдопрокурори сприяли діям окупаційної адміністрації, спрямованим на порушення територіальної цілісності, насильницькому поваленню конституційного ладу та обмеженню законних прав і свобод громадян України.

Наразі матеріали кримінальних проваджень відкритих за статтями 109 та 110 Кримінального кодексу України скеровано до суду. Зловмисникам заочно повідомлено про підозру у скоєнні злочинів проти основ національної безпеки та оголошено в розшук. До них буде застосовано процедуру заочного засудження.

"Загалом протягом 2018 року слідчими СБ України залученими до проведення операції Об’єднаних сил завершено досудове розслідування стосовно понад 70 функціонерів окупаційної адміністрації ОРЛО", - нагадали у СБУ.

Нагадаємо, прокурор Луганщини повідомив про підозру депутату однієї з міських рад області у сприянні та співорганізації псевдореферендуму навесні 2014 року.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП