na-luganschini-zasudili-chotirokh-chleniv-viborchoyi-komisiyi-psevdoreferendumu-2014-roku

На Луганщині засудили чотирьох членів "виборчої комісії" псевдореферендуму 2014 року

 • 12020 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. На Луганщині засудили чотирьох ексчленів "виборчих комісій" псердорефендуму за самостійність "ЛНР" у 2014 році. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Луганської обласної прокуратури.

"…чотирьох мешканців Луганщини засуджено за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України)", - сказано у повідомленні.

Встановлено, що у травні 2014 року засуджені взяли активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму щодо підтримки "Акта про державну самостійність ЛНР" на території Станично-Луганського, Троїцького районів та міста Лисичанськ Луганської області.

"Вказані особи у складі членів "дільничних виборчих комісій" формували списки, видавали місцевим жителям "бюлетені", слідкували за процесом та порядком незаконного волевиявлення, брали участь у підрахунку "голосів", - йдеться у повідомленні.

Результати "голосування" були використані представниками так званої "центральної виборчої комісії "ЛНР" окупаційної адміністрації Російської Федерації для проголошення самостійності псевдореспубліки.

"Вироками Біловодського та Троїцького районних судів і Лисичанського міського суду Луганської області громадян України визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення та, враховуючи визнання своєї вини, сприяння розкриттю злочину й викриття інших співучасників, призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком", - додається у повідомленні.

Нагадаємо, до суду направлено обвинувальний акт стосовно так званого голови "народної ради Луганської області", який у 2014 році ініціював незаконний референдум та закликав людей до легітимізації його результатів. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП