na-luganschini-zasudili-trokh-cholovikiv-za-narugu-nad-mogilami

На Луганщині засудили трьох чоловіків за наругу над могилами

 • 11763 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Трьох мешканців Лисичанська засудили до 4-5 років ув’язнення за наругу над могилами одного із кладовищ, повідомляє пресслужба прокуратури Луганської області, передає УНН.

Лисичанська місцева прокуратура підтримала в суді публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно трьох жителів міста Лисичанська, які обвинувачувалися у вчиненні наруги над могилами та викраденні металевих предметів з кладовища.

"Стороною обвинувачення доведено, що упродовж січня-лютого 2017 року вказані особи, за попередньою змовою між собою, нехтуючи моральними засадами суспільства в частині поваги до померлих та місць їх поховання, з метою незаконного збагачення демонтували огорожі на місцях поховання та знімали металеві ланцюги. Вкрадене вандали здавали на металобрухт. Злочинні дії на місцевому кладовищі правопорушники вчиняли систематично", - йдеться у повідомленні.

Із врахуванням фактів зі сторони обвинувачення суд визнав затриманих мешканців Лисичанська винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) КК України.

"Лисичанський міський суд Луганської області призначив покарання: двом особам у вигляді 4 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки, раніше судимому чоловіку – 5 років 4 місяці позбавлення волі з урахуванням невідбутої частини покарання за попереднім вироком суду", - повідомляється у рішенні.

Наразі вирок не набрав законної сили, оскільки триває строк на апеляційне оскарження (30 днів з моменту проголошення вироку).

Як повідомлялося раніше, у Миколаєві поліція затримала чоловіка, який розкладав по місту черепи з могил.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП