na-lvivschini-na-zavodi-remontu-lokomotiviv-vikrili-na-milyonni-makhinatsiyi-z-metalobrukhtom

На Львівщині на заводі ремонту локомотивів викрили мільйонні махінації з металобрухтом

 • 13531 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. На Львівщині керівництво локомотиворемонтного заводу викрили на махінаціях з металобрухтом. Лише на одній махінації вони "заробили" 1 млн грн. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу СБУ.

"На Львівщині Служба безпеки України викрила керівництво ПрАТ "Львівський локомотиворемонтний завод", який входить до структури Укрзалізниці, на заволодінні майном підприємства", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що посадовці ремонтного підприємства розробили схему привласнення брухту кольорових та чорних металів, який не відображався у бухгалтерському обліку. Зловмисники підробляли звітність і металобрухт ніби повертався фірмам, які раніше здійснювали на заводі технічне обслуговування. Насправді його вивозили на реалізацію.

"Лише за одним повністю задокументованим епізодом цієї схеми зловмисники привласнили понад 22 тонни металу на майже 1 млн грн. Ініційованою СБУ інвентаризацією на підприємстві виявлено ще 891 тонну необлікованого брухту", - йдеться у повідомленні.

За результатами обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів вилучено фінансово-господарську документацію та інші матеріали, які доводять протиправну діяльність керівництва заводу.

"Наразі колишнім та діючим керівникам підприємства повідомлено про підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) ККУ", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, СБУ викрила керівника держпідприємства Національної академії наук на вимаганні 200 тисяч доларів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП