na-lvivschini-vikrili-milyonni-makhinatsiyi-iz-viplatami-z-fondu-sotsialnogo-strakhuvannya

На Львівщині викрили мільйонні махінації із виплатами з Фонду соціального страхування

 • 16646 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. На Львівщині Cлужба безпеки викрила масштабні махінації із соцвиплатами через професійні захворювання. Внаслідок зловживань посадовців спеціалізованої медустанови Фонд соціального страхування втратив понад мільйон гривень. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресцентр СБУ.

"Співробітники Служби встановили, що голова однієї з медико-соціальних експертних комісій протягом року спільно з іншими посадовцями безпідставно встановлювали працівникам місцевих промислових підприємств діагнози щодо набуття профзахворювань. Сфальсифіковані медичні висновки у подальшому використовували для незаконного отримання щомісячних соціальних виплат", - сказано у повідомленні.

Наразі голові МСЕК здійснено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 4 ст. 27 (співучасть у злочині), ч. 1 і 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Четверо інших фігурантів справи підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених статтями 366 та 358 КК України. Наразі обвинувальні акти щодо них скеровано до суду.

Нагадаємо, у Херсоні СБУ викрила посадовців Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області на сприянні у рейдерському захопленні об’єкту незавершенного будівництва.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Фінляндія та Естонія запустили газопровід Balticconnector

     • 12984 переглядiв

    У Карпатах сніжно і морозно

     • 13521 переглядiв

    Через затори у Києві ускладнено рух всіма мостами

     • 11144 переглядiв

    Водіїв попередили про засніжені та мокрі дороги

     • 12717 переглядiв

    Від 2° морозу до 8° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 10565 переглядiв