na-lvivschini-zafiksuvali-zabrudnennya-gruntiv-ta-vodoym

На Львівщині зафіксували забруднення грунтів та водойм

 • 97606 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. У Львівській області зафіксували забруднення грунтів та водойм. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у департаменті екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації.

Зазначається, що у восьми із одинадцяти пунктів спостереження на Львівщині, де у березні 2017 року здійснювався відбір проб та грунтів, були виявлені перевищення допустимих рівнів рибогосподарських нормативів, а саме: фосфатів та заліза загального, азоту нітритного, сульфатних іонів, азоту амонійного.

Йдеться про виявлені перевищення допустимих рівнів рибогосподарських нормативів у наступних пунктах спостережень "р.Тисмениця – м.Дрогобич", " р.Зубра – с.Зубра", " р.Дністер – с.Журавно", "р.Стрий – с.Верхнє Синьовидне", "р.Полтава – с.Кам'янопіль", " р.Вишня – с.Чернево", " р.Завадівка – с.Грушів", "р.Шкло – с.Краковець".

Нагадаємо, Мінприроди востаннє оприлюднювала доповідь щодо стану екології у 2014 році.

При цьому, Омбудсмен звинуватила міністра екології О.Семерака в самоусуненні від виконання покладених на нього обов’язків щодо контролю за екологічним станом в країні, зокрема моніторингу рівня забруднення атмосферного повітря.

 

Українські Національні Новини

Суспільство