na-metalurgiynomu-kombinati-krivogo-rogu-prorvalo-dambu-brudna-voda-potrapila-u-truboprovid

На металургійному комбінаті Кривого Рогу прорвало дамбу: брудна вода потрапила у трубопровід

 • 18735 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Внаслідок прориву дамби на металургійному підприємстві Кривого Рогу брудна вода потрапила у трубопровід та на сільськогосподарські ділянки. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Державної екологічної інспекції України (ДЕІ).

Деталі

Надзвичайна ситуація сталася на підприємстві "АрселорМіттал Кривий Ріг".

"Відбувся витік технічної води об'ємом приблизно 80 тисяч кубічних метрів. Вода потрапила в регулюючу ємність №1, №2 , а також до трубопроводу", — ідеться у повідомленні.

Як зазначають, фахівці Держекоінспекції одразу після аварії відреагували та прибули на підприємство для обстеження та моніторингу ситуації. Так, під час огляду місця надзвичайної ситуації ДЕІ виявила витік значної кількості забрудненої технічної води на прилеглу земельну ділянку. Категорія земель - для сільськогосподарського призначення.

Інспектори взяли проби ґрунтів для лабораторного дослідження. У разі підтвердження факту забруднення земель, ДЕІ підрахує збитки.

Наразі комісія Держпраці встановлює обставини та причини аварійної ситуації. Відповідальних осіб буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посадовців водоканалу запідозрили у скиданні відходів у річку Інгул: вміст нітратів перевищено у 13 разів

Українські Національні Новини

Суспільство