na-mikolayivschini-sbu-poperedila-vitik-informatsiyi-cherez-rosiyske-programne-zabezpechennya

На Миколаївщині СБУ попередила витік інформації через російське програмне забезпечення

 • 8448 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. На Миколаївщині СБУ припинила використання російського програмного забезпечення на одному із підприємств електроенергетичного сектору Миколаївської області. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що вітчизняна компанія, котра має стратегічне значення для економіки і безпеки держави, використовувала програмний продукт російського виробництва. Водночас вказаного ІТ-виробника віднесено до переліку компаній, до яких відповідно до рішення РНБО застосовуються персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи", - йдеться у повідомленні.

За оцінкою фахівців, програмний продукт російського виробництва давав можливість розробнику здійснювати віддалений доступ до інформації та адміністрування українського підприємства без відома користувача. СБ України поінформувала керівництво підприємства про виявлені загрози. Російський ІТ-продукт замінять на альтернативні програмні комплекси.

Нагадаємо, співробітники СБУ протягом серпня блокували діяльність міжрегіональної агентурної мережі антиукраїнських агітаторів, які діяли за вказівками спецслужб країни-агресора.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП