na-mikolayivschini-zhintsi-viddali-mishok-z-amputovanimi-nogami-yiyi-cholovika

На Миколаївщині жінці віддали мішок з ампутованими ногами її чоловіка

 • 29664 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. На Миколаївщині, у районному центрі Новий Буг, жінці в лікарні віддали мішок із ампутованими ногами після операції її чоловіка. Про це під час брифінгу сказала подруга постраждалої жінки Оксана Киричишина, передає УНН.

Подія сталась у Миколаївській області, в районному центрі Новий Буг.

“У її чоловіка ампутували ноги. Дивіться, коли чоловіку ампутували ноги - вона мені телефонує і каже, вона залишила дітей своїх зі мною на цей час, тому що їй сказали в лікарні - прийдеш зранку, посидиш, поки закінчиться операція, і забереш ноги з собою. Їй дають на плечі цей мішок з ногами. Вона іде, втрачає свідомість, тому що, як вона мені потім казала - я відчувала тепло цих ніг у себе на плечі”, - сказала Оксана Киричишина.

За словами головного лікаря закладу, який був присутній на зустрічі - жінка не спробувала розібратися в ситуації.

“Ви ідете, якщо виникають питання, до завідуючого підрозділом. Він не може вирішити питання - іде до керівника закладу. І питання вирішується. А ви собі на плечі той мішок, знаючи-не знаючи, що з ним робити. Для чого ви то робили? По утилізації. Наш заклад піднімав це питання вже скільки я депутатом - 15 років. В нас був центр утилізації, який благополучно на території ВС-служби місцеві жителі розікрали, залізо викрали і здали на металолом. І воно стоїть в руїнах по сьогоднішній день. Відновити задоволення це недешеве. За цінами двох чи трьохрічної давності коштувала сама установка 300 тис. А плюс потрібно її ще встановити та отримати ліцензію”, - сказав головний лікар.

За його словами, там, де немає такої установки - питання утилізації вирішується за допомогою захоронення на кладовищі. Якщо у родича є місце на кладовищі, де колись буде лежати тіло - то там.

“Не може цим питанням займається керівник тієї громади, звідки житель - із села - в селі є голова сільської ради, голова ОТГ, наш мер. І ще ні разу не було, щоб вони відмовили”, - додав він.

Нагадаємо, на Донеччині чоловік загинув під колесами потягу.

Українські Національні Новини

Суспільство