na-mistsi-aviakatastrofi-u-kharkivskiy-oblasti-znaydeno-tila-25-zagiblikh-osib-dsns

На місці авіакатастрофи у Харківській області знайдено тіла 25 загиблих осіб - ДСНС

 • 14922 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. На місці катастрофи літака у Харківській області знайдено тіла 25 осіб, одна особа померла в лікарні. Про це повідомляє пресслужба ДСНС, інформує УНН.

"Станом на 12:15 на місці авіакатастрофи у Харківській області знайдено тіла 25 загиблих осіб. Одна особа померла у лікарні та одна особа травмована (перебуває у лікарні)", - йдеться у повідомленні.

Як повідомив Президент України Володимир Зеленський, всього на борту літака перебувало 27 осіб - члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба: 25 загинули на місці, один із курсантів помер сьогодні зранку від отриманих опіків. Ще одна людина наразі перебуває на лікуванні.

Раніше стало відомо, що були знайдені "чорні скриньки" літака Ан-26, що розбився під Харковом.

Також у ДБР повідомили про чотири версії причин авіакатастрофи на Харківщині. Серед них: катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату; катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем; неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами; неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

Раніше попередню причину авіакатастрофи на Харківщині озвучив міністр оборони України Андрій Таран. За його словами, відбулася відмова датчика у лівому двигуні літака АН-26.

Повідомлялося, що на місці падіння військового літака на Харківщині розпочала работу комісія по розслідуванню причин катастрофи, а у СБУ повідомили деталі і хронологію авіакатастрофи.

Українські Національні Новини

Суспільство