na-misyatsi-znayshli-porivnyano-molodi-potoki-lavi-i-planuyut-dosliditi

На Місяці знайшли порівняно "молоді" потоки лави і планують дослідити

 • 13651 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Китайські вчені дослідили породи Місяця, які були доставлені на Землю, в рамках місії "Чан’є-5" і з’ясували, що вони мають вулканічне походження. Про це пише УНН з посиланням на Science.

Деталі

Відомо, що базальтові породи утворилися близько 1,96 млрд років тому й мають вулканічне походження. Можна зробити висновок, що в ті часи на Місяці відбувалась вулканічна активність, однак досі невідомо, що саме могло її підтримувати.

У рамках місії "Чан’є-5", вчені досліджували регіон супутника - Океан Бур. Також вони оцінювали вік ділянок за кількістю кратерів. Попри те, що метод не є достатньо точним, однак вважається, що чим більше кратерів - тим більший вік території.

Доповнення

До слова, завдяки дослідженням, людство може дізнатися, як саме формувався супутник Землі й які процеси відбувалися на його поверхні, або ж під нею. Попри наявність порід лавового походження - вчені переконані у тому, що лава не могла виплеснути з глибин Місяця.

Нагадаємо

Космічна агенція NASA оголосила, що відправить роботизований всюдихід на пошуки потенційних водних ресурсів біля кратера на Південному полюсі Місяця.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Роналду названо найкращим футболістом місяця в АПЛ

     • 13070 переглядiв