na-modernizatsiyu-sistemi-gts-v-ukrayini-planuyut-vitratiti-13-mlrd-grn-na-scho-voni-pidut

На модернізацію ГТС в Україні планують витратити 13 млрд грн: на що вони підуть

 • 15636 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Укртрансгаз сформував програму розвитку системи ГТС на найближчі 10 років. Відповідно до неї, планується інвестувати у підземні газосховища близько 13 млрд грн. Про це сказав головний інженер АТ "Укртрансгаз" Володимир Рудко в рамках онлайн-дискусії ENERGY INSIDE, передає кореспондент УНН.

"Для того щоб забезпечити безаварійну і надійну роботу системи, Укртрансгаз відпрацював і сформував програму розвитку на найближчі 10 років. Відповідно до програми розвитку, ми плануємо інвестувати у наші підземні сховища, у технологію, близько 13 млрд грн. На найближчі 3 роки ця цифра буде складати близько 5,8 млрд грн. Куди ми плануємо вкласти кошти? У першу чергу - це ті об’єкти, які задіяні у роботі – це компресорні станції… У найближчі 3 роки плануємо інвестувати у модернізацію компресорної станції "Більче-Волиця" – це є унікальне сховище, активний об’єм газу якого складає 17 млрд м3. Це найбільше сховище в Україні і Європі. Ми плануємо інвестувати у дану компресорну станцію близько 1 млрд грн", - сказав Рудко.

Із його слів, другий об’єкт, в який Укртрансгаз хоче інвестувати – це компресорна станція на іншій підземці – "Богородчанська".

"Ми також плануємо до 2023 року інвестувати у дану підземку близько 1 млрд грн… Наступні 9 об'єктів, у які ми хочемо інвестувати – це вузли заміру газу, які відповідно до кодексу ГТС повинні бути на межі балансової відповідальності ПСГ. Ці вузли, які ми плануємо збудувати, будуть оснащені приладами, які дадуть можливість в онлайн-режимі відслідковувати якісні характеристики природного газу", - повідомив головний інженер.

Як повідомляв УНН, після анбандлінгу дохід АТ "Укртрансгаз" скоротився більш ніж у 10 разів.

Українські Національні Новини

Політика