na-moment-deokupatsiyi-u-khersoni-zalishilosya-blizko-80-tisyach-zhiteliv-lyudi-ne-khochut-evakuyuvatisya-khlan

На момент деокупації у Херсоні залишилося близько 80 тисяч жителів, люди не хочуть евакуюватися - Хлань

 • 341103 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. На момент деокупації у Херсоні залишилося близько 80 тисяч жителів. Попри те, що з міста оголошена добровільна евакуація, люби відмовляються покидати свої домівки, повідомив під час брифінгу депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, передає УНН.

Деталі

Він зазначив, що наразі влада оголосила про добровільну евакуацію з Херсона та населених пунктів, які знаходяться на правому березі Дніпра. Зокрема, у Бериславі планують запустити безкоштовні маршрути, які перевозитимуть людей до Запоріжжя і Кривого Рогу, де розміщені гуманітарні штаби. До допомоги в евакуації долучилася також і Миколаївська область, додав депутат.

Хлань повідомив, що станом на зараз організовують транспортні маршрути, поки що чіткого алгоритму добровільної евакуації з Херсону немає. За його словами, у місті є проблема з інформуванням населення про гуманітарну допомогу та евакуацію, оскільки відсутні інтернет та мобільний зв'язок.

Цитата

"Люди здебільшого не хочуть виїжджати з Херсона. Вони кажуть: "Ми тут пережили вісім з половиною місяців окупації, ми пережили рашистів. Ці труднощі, які є зараз – це ніщо з огляду на те, що ми повернулися додому, що ми під контролем Збройних сил України, під українським прапором", – розповів Хлань.

Нагадаємо

У Нацполіції заявили, що повертатися до деокупованого Херсона можна буде лише після завершення стабілізаційних заходів та відновлювальних робіт.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Експорт українського зерна у листопаді перевищив 3 млн тонн

     • 375210 переглядiв

    Справи Майдану: цього року повідомлено про підозру 27 особам

     • 310843 переглядiв