na-odeschini-sbu-vikrila-pyatokh-telefonnikh-teroristiv

На Одещині СБУ викрила пятьох "телефонних терористів"

 • 8635 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. На Одещині співробітники Служби безпеки України викрили п'ятьох зловмисників, які здійснили завідомо неправдиві повідомлення з погрозами терористичного характеру. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр СБУ.

"Напередодні нового року правоохоронці затримали одесита, який із хуліганських мотивів повідомив про мінування залізничного вокзалу та однієї із міських автостанцій. Після ретельного обстеження вказаних об'єктів та прилеглої території вибухових пристроїв та речовин виявлено не було", - йдеться у повідомленні.

Ще двох "телефонних анонімів" було затримано в обласному центрі під час свят. Один з них, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, після невдалої спроби пройти фейс-контроль до нічного клубу повідомив про його мінування. Ще одна захмеліла громадянка погрожувала підірвати житловий будинок.

Схожа ситуація сталась в Овідіопольському районі області. Чоловік вирішив розважитись і непомітно скориставшись телефоном друга, повідомив про мінування станції столичного метрополітену.

Ще один чоловік, який діяв за схожою схемою, скористався чужим телефоном і повідомив про закладену в одному із магазинів міста вибухівку. Наразі встановлено власника телефону і його двох товаришів.

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. Чотирьом затриманим зловмисникам оголошено про підозру. "Телефонним анонімам" також доведеться компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від їх протиправних дій.

Нагадаємо, правоохоронці затримали сімох осіб, які здійснили завідомо неправдиві повідомлення з погрозами терористичного характеру в різних регіонах України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП