na-odeschini-suditimut-grupu-eksposadovtsiv-yaki-privlasnili-blizko-7-mln-grn-derzhkoshtiv

На Одещині судитимуть групу експосадовців, які привласнили близько 7 млн грн держкоштів

 • 14310 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. На Одещині судитимуть групу із 8 осіб, до складу якої входять колишні посадовці, вони підозрюються у привласненні 6,8 млн гривень, виділених на реконструкцію каналізаційних очисних споруд. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Одеської області.

"Прокурори обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 8 осіб, причетних до привласнення бюджетних коштів, виділених на реконструкцію каналізаційних очисних споруд міста Вилкове", - сказано у повідомленні.

Слідством з’ясовано, що у період з 2015 по 2017 роки посадові особи державних органів та підприємств різних форм власності, під час реалізації програми Великомасштабного грантового проекту "Інвентаризація, оцінка та зменшення впливу антропогенних джерел забруднення в Нижньодунайському регіоні України, Румунії і Республіки Молдова", достовірно знаючи, що роботи в повному обсязі не виконані, внесли до офіційних документів неправдиві відомості про їх об’єми, чим завищили вартість таких робіт на загальну суму понад 6,8 млн гривень.

Зазначається, що до складу групи увійшли особи, які на той час займали посади директора Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОДА (у різні періоди), директор та двоє працівників державного підприємства, що здійснювали технічний нагляд за будівництвом, головний інженер та колишній директор генпідрядної організації, а також власник підприємства генпідрядника, який і був організатором "схеми".

З метою відшкодування завданих державі збитків правоохоронці забезпечили накладення арешту на майно обвинувачених у сумі, еквівалентній вартості привласненого.

Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч.4 та ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 358, ч. 2 ст. 366 КК України.

Як раніше повідомлялося в УНН, на Донеччині підрядники привласнили понад 9 млн грн під час ремонту доріг.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП