na-odeschini-suditimut-zhinku-cherez-shakhraystvo-ta-nadrugu-nad-tilom-pomerloyi-materi

На Одещині судитимуть жінку через шахрайство та наругу над тілом померлої матері

 • 12590 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. На Одещині судитимуть 60-річну жінку, яка підозрюється у приховуванні факту смерті 82-річної матері від рідних та односельців через пенсійні виплати, які отримувала замість тієї. Також жінку підозрюють у нарузі над тілом покійної. Про це повідомляє УНН із посиланням на відділ комунікації ГУНП в Одеській області.

"Тіло 82-річної бабусі в будинку матері виявила онука, про що одразу сповістила до поліції. З’ясувалося, що небіжчиця, яка багато років хворіла і була прикута до ліжка, померла чотири місяці тому. Впродовж усього цього часу її 60-річна донька вдавала, що нічого не сталося, заради пенсії, яку отримувала замість померлої. Сума, яку жінка отримала від Пенсійного фонду, склала трохи більше шести тисяч гривень", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що дії жінки були кваліфіковані за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України як шахрайство. В ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що правопорушниця не просто переховувала тіло матері, а здійснювала наругу над ним, періодично посипаючи сіллю, аби не розкладалося. Відтак була порушена ще одна справа за ч. 3 ст. 297 ККУ.

"На сьогоднішній день кримінальне провадження за фактом шахрайства поліцейські вже направили до суду. Слідство за фактом наруги над тілом померлої триває. Максимальне покарання, яке загрожує правопорушниці, - до семи років позбавлення волі", - додається у повідомленні.

Нагадаємо, на Хмельниччині судитимуть жінку, яка протягом 14 років отримувала пенсію померлих родичів та заволодівала грошовими коштами Пенсійного фонду України на суму 250 тисяч гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП