na-odeschini-ukrayinski-viyskovi-proveli-trenuvannya-na-britanskomu-esmintsi-dragon

На Одещині українські військові провели тренування на британському есмінці Dragon

 • 26974 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Українські оператори-розвідники провели спільні навчання разом із колегами країн НАТО на есмінці Dragon Королівських Військово-Морських Сил Великої Британії. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міноборони.

"Оператори-розвідники 73-го морського центру СпП ім. кошового отамана Антіна Головатого провели спільні навчання разом з колегами країн НАТО на есмінці Dragon Королівських Військово-Морських Сил Великої Британії. Під час навчань відпрацьовувались абордажні дії на есмінці, захід на борт, ведення ближнього бою, та зачистка судна. Спільні навчання проводяться у рамках навчально-тренувальної операції "Орбітал" — "Розбудова партнерства — Україна", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також заплановане проведення протокольної зустрічі між делегаціями ВМС ЗС двох країн та спільні корабельні тренування на борту британського есмінця.

Також група катерів ВМС ЗС України разом з есмінцем Королівських ВМС Великої Британії Dragon провели спільні тренування типу PASSEX.

"Під час виконання спільних маневрів у відкритому морі кораблі та катери держав-учасниць навчання відпрацювали низку завдань з підвищення взаємосумісності відповідно до стандартів Північноатлантичного альянсу. Зокрема корабельно-катерною групою на переході морем було відпрацьовано тактичне маневрування, тренування зі зв’язку, протиповітряну оборону, відбиття ударів противника тощо", - резюмували у Міноборони.

Нагадаємо, британський есмінець Dragon прибув до Одеського порту 7 жовтня.

Українські Національні Новини

Політика