na-odeschini-z-nezakonnogo-obigu-vilucheno-ponad-5-tonn-spirtu

На Одещині з незаконного обігу вилучено понад 5 тонн спирту

 • 9901 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Правоохоронці Одещини вилучили 5,5 тонн спирту та горілчаних виробів на 1,4 мільйона гривень. Про це повідомляє відділ комунікації Держприкордонслужби України, передає УНН.

Так, оперативники Держприкордонслужби спільно із представниками ДФС в Одеській області та поліцейськими під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області провели обшуки у складському приміщенні та у приватному будинку в с.Троїцьке Біляївського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алкоголь вночі можна купити щонайменше у трьох столичних супермаркетах

На території складських приміщень було виявлено 5520 літрів спирту, а в приватній орендованій будівлі - підпільний цех з виробництва контрафактного алкоголю. У помешканні знаходилось понад 1134 літрів горілчаних виробів (2268 пляшок об'ємом 0,5 літрів кожна), 7950 марок акцизного податку українського виробництва, етикетки з надписом "Пшенична".
Контрафактну продукцію та обладнання для виготовлення готової продукції вилучено співробітниками ДФС в Одеській області. Попередня сума оцінки становить понад 1,4 млн грн.

Наразі проводяться подальші заходи зі встановлення осіб, причетних до вищевказаної протиправної діяльності.

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, за три роки легальне виробництво горілки скоротилося в півтора рази.

Тим часом, за право торгувати "лівою" горілкою тіньовики платять владі по 1 долару з літра.

Такі дані наводить журналіст О.Дубинський. За його словами, розквіт нелегального ринку алкоголю відбувається з доброї волі "смотрящіх", які щомісяця заробляють на цьому від 9 млн доларів.

Додамо, що Мінфін, Мінекономрозвитку і ДФС зняли з себе відповідальність за боротьбу з тіньовим ринком алкоголю.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП