na-odeschini-zasudili-cholovika-yakiy-kinuv-u-politseyskikh-granatu

На Одещині засудили чоловіка, який кинув у поліцейських гранату

 • 8471 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Чоловіка, який в Ізмаїлі Одеської області кинув у правоохоронців гранату, визнали винним і засудили до 13 років позбавлення волі. Про це повідомила прес-служба прокуратури Одеської області, передає УНН.

"Ізмаїльська місцева прокуратура підтримувала публічне обвинувачення у кримінальному провадженні, за результатами розгляду якого чоловіка засуджено до 13 років позбавлення волі. Так, 33-річного громадянина визнано винним у незаконному придбанні та носінні вогнепальної зброї та боєприпасів, а також у замаху на вбивство працівників правоохоронного органу у зв’язку з виконанням їх службових обов’язків", – йдеться в повідомленні.

Під час судового розгляду чоловік не визнав себе винним.

"У грудні 2015 року мешканець Ізмаїлу знайшов пістолет, патрони до нього та осколкову гранату РГД-5, які носив при собі без передбаченого законом дозволу. Того ж дня мешканці будинку у м. Ізмаїл помітили його зі зброєю у стані алкогольного сп’яніння. На місце події прибули співробітники поліції, однак зловмисник почав від них втікати та здійснив декілька пострілів із пістолета в сторону правоохоронців. Потім мешканець Ізмаїлу кинув у них гранату, внаслідок чого двом співробітникам поліції спричинено легкі тілесні ушкодження. Слід зазначити, що вказаний громадянин раніше уже засуджувався за крадіжку", – розповіли в прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ст. 348 та ч. 1 ст. 263 КК України здійснювали слідчі Ізмаїльського відділу поліції.

Нагадаємо, 13 травня у Львові екіпаж Управління патрульної поліції Львівської області оформляв ДТП — зіткнення автомобілів "Шкода Октавія" та "Лексус". Під час оформлення аварії 42-річний водій "Шкоди", мешканець Закарпатської області, намагався втекти з місця події. При цьому чоловік завдав поліцейській ножові поранення. Йому загрожує до п’ятнадцяти років ув’язнення. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП