na-okupovaniy-zaes-znakhodyatsya-500-rosiyskikh-boyovikiv-zelenskiy

На окупованій ЗАЕС знаходяться 500 російських бойовиків - Зеленський

 • 90488 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський повідомив, що на окупованій Запорізькій атомній електростанції знаходяться 500 російських бойовиків. Про це він сказав в інтерв'ю Reuters, передає УНН.

Цитата

"На окупованій Запорізькій атомній електростанції сьогодні знаходяться 500 бойовиків", - наголосив глава держави.

Зеленський додав, що вдячний МАГАТЕ за те, що вони зробили справедливі висновки, незважаючи ні на що, попри те, що росія тиснула.

"Вони сказали, що тільки повна демілітаризація. Це те, про що ми постійно говорили і порушували питання - повна демілітаризація атомної станції забезпечить безпеку. І то, ми з вами розуміємо, що це не факт, що буде все безпечно. Тому що на зараз вона повністю не працює. Атомна електростанція - шість блоків", - сказав він.

Зеленський також додав, що не повинно бути діалогу з людьми, які погрожують світу ядерною зброєю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запорізьку АЕС знову підключили до української електромережі – МАГАТЕ

"Це питання знищення Землі просто, початок цього. Я навіть не можу зрозуміти, як можуть допустити спецслужби, розвідки світу, потужніші розуми світу, щоб росії навіть надати шанс про це думати. І мені здається, цього не буде, якщо чесно. Але однак, ми не можемо щось остаточно з вами прогнозувати з цією державою", - сказав президент.

"Боятися чогось там, що може зробити ця держава, і тому піти з ними на ту чи іншу згоду – це гірший результат, на який можна піти. Це тоді точно початок Третьої світової війни. Тому що це надає право таким державам як рф, або державам, які про це думають, або лідерам тих нещасних народів, які обрали собі таких авторитарних лідерів, що спроможні використовувати таку зброю або захоплювати території, чи не використовуючи ядерної зброї, погрожувати такою зброєю і захоплювати території і катувати людей. Не може бути діалогу з людьми, які погрожують ядерною зброєю", - зазначив Зеленський.

Додамо

В українському МЗС заявили, що всі зусилля МАГАТЕ мають бути спрямовані на досягнення деокупації, демілітаризації та повернення Запорізької АЕС під контроль України. Все інше не змусить рф припинити свою небезпечну гру.

Українські Національні Новини

Війна