na-okupovanomu-donbasi-osvitnikh-i-medichnikh-pratsivnikiv-primusovo-roblyat-derzhsluzhbovtsyami

На окупованому Донбасі освітніх і медичних працівників примусово роблять "держслужбовцями"

 • 6922 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. На окупованому Донбасі працівників медичної та освітньої сфер примусово переводять у категорію "держслужбовців", що автоматично обумовлює заборону виїзду на територію, підконтрольну Україні. Про це з посиланням на дані розвідки на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, передає УНН.

"У зв’язку з цим, місцеві російські окупаційні адміністрації примусово переводять усіх працівників задіяних у сфері забезпечення роботи освітніх і медичних закладів у категорію т.зв. "держслужбовців". Зазначений статус автоматично обумовлює заборону виїзду на територію підконтрольну уряду України та інші обмеження громадянських прав. Нововведення викликало негативну реакцію серед працівників сфери освіти і медицини на окупованих територіях, які у будь-який спосіб уникають написання заяв на отримання статусу "держслужбовців", - повідомив Гуцуляк.

Нагадаємо, командирам російсько-окупаційних підрозділів на Донбасі надано право обмежувати місцевих "правоохоронців" розслідувати злочини, скоєні військовими.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП