na-okupovanykh-terytoriiakh-rosiiany-vstanovyly-blyzko-2-tysiach-vezh-mobilnykh-merezh-dlia-poshyrennia-propahandy-hur

На окупованих територіях росіяни встановили близько 2 тисяч веж мобільних мереж для поширення пропаганди - ГУР

 • 25749 переглядiв

На тимчасово окупованих територіях України росіяни повністю контролюють інформаційний простір і поширюють свою пропаганду через повну ізоляцію, контроль інформаційних потоків та психологічну обробку населення.

На тимчасово окупованих територіях України росіяни роблять все, щоб повністю контролювати інформаційний простір і поширювати свою пропаганду. Про це пише УНН з посиланням на заяву представника Головного управління розвідки Міноборони України Вадима Скібіцького.

Деталі 

Зазначається, що представник ГУР долучився до щорічного форуму Kyiv Stratcom Forum 2024. Темо обговорень були підходи до протидії гібридній агресії та побудова стратегічних комунікацій.

Також українські високопосадовці, міжнародні дипломати та експерти з комунікацій обговорили поширення пропаганди на тимчасово окупованих територіях України.

У ГУР наголошують, що наразі росіяни повністю контролюють інформпростір на окупованих територіях. 

Повна ізоляція та контроль інформаційного простору та інформаційно-психологічна обробка населення. Луганська, Донецька, Херсонська і Запорізька області (окуповані частини – ред.) – там повністю контролюється інформпростір

- розповів Скібіцький.

росіяни вчинили масштабну атаку на українські телеканали, поширюючи пропагандистський контент рф - Центр страткому28.03.24, 16:58 • [views_0]

За його словами, повний контроль всіх інформаційних потоків поклали на "Ростех". Він також відзначив, що така стратегія реалізується з 2014 року. 

Росіяни розширюють мережі для поширення своєї пропаганди. За цей час на ТОТ встановили близько 2000 "вишок" мобільних мереж рф для розповсюдження цього контенту. Також вони відновили за цей 2300 театрів, кінотеатрів тощо. Для чого? Для нав’язування наративів росії та позбавлення нас історичного минулого

- додав Скібіцький.

Представник ГУР підкреслив, що особливо активно окупанти працюють з молоддю.

Нагадаємо

У Центрі національного спротиву заявили, що російські окупанти завезли пропагандистську літературу з рязані на окуповані території Херсонської області, а українські книги спалюють або викидають.