na-ostrovi-yava-stalosya-viverzhennya-vulkana

На острові Ява сталося виверження вулкана

 • 1648157 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. У суботу, 11 березня, в Індонезії почалося виверження вулкана Мерапі, що розташований на острові Ява. Гаряча хмара здійнялася на висоту до семи кілометрів, пише УНН з посилання на Reuters.

Цитата

"Це спостерігалося як одноразова подія, було 5-6 лавин. Якщо охоплення продовжуватиме збільшуватися, а висота (хмари - ред.) буде понад 7 кілометрів, імовірно, жителям рекомендують евакуюватися", - йдеться в заяві агентства країни з боротьби зі стихійними лихами.

Деталі

За даними місцевої влади, виверження сталося близько 12:00 за місцевим часом (05:00 за Гринвічем), спостерігався потік лави на 1,5 кілометра. Жителів прилеглої громади попередили припинити будь-яку діяльність у небезпечних зонах у радіусі від трьох до семи кілометрів від кратера.

Наразі, як зазначив офіційний представник місцевого посту моніторингу Юліанто, евакуацію жителів не проводили.

Доповнення

Вулкан Мерапі сягає заввишки 2963 метри, і є одним із найактивніших вулканів Індонезії. Це другий вулкан за найвищим рівнем небезпеки в Індонезії.

Країна має більше вулканів, ніж будь-яка інша країна. Останнє бурхливе виверження Мерапі відбулося у 2010 році, і забрало життя понад 350 людей.

Нагадаємо

У березні в Індонезії стався зсув, який забрав життя 15 людей, ще десятки зникли безвісти.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На острові Ява сталося виверження вулкана

     • 1648157 переглядiв