na-ostrovi-zmiyiniy-okupanti-namagayutsya-vstanoviti-sistemi-ppo

На острові Зміїний окупанти намагаються встановити системи ППО

 • 145358 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. На острові Зміїний російські окупанти намагаються встановити системи протиповітряної оборони. Про це повідомив спікер Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук у ранковому відеозверненні, пише УНН.

Цитата

"Ніч в місті та області пройшла без обстрілів. Дивимося на Придністров'я, яка імітація рухів відбувається, контролюємо весь процес. Те саме стосується острова Зміїного, там ворог намагається встановити системи протиповітряної оборони, але відповідні рішення нашого військового керівництва стануть для ворога фатальними", - розповів Братчук у своєму Telegram-каналі.

Деталі

Він також розповів про ситуацію на Миколаївському напрямку.

"Там йде позиційна боротьба, ворог застосовує артилерійські системи, але ми на передодні бачили, Залужний (Головнокомандувач Збройних Сил України – ред.) показав, як працюють американські гаубиці М777, і як вони лупашать ворога", - сказав Братчук.

Доповнення

Начальник ГУР МО України Кирило Буданов повідомляв, що острів Зміїний має стратегічне значення для України та російських окупантів, оскільки дає змогу контролювати водну та певною мірою повітряну ситуацію на півдні.

Раніше Міністерство оборони Великої Британії повідомляло, що кораблі рф мають мінімальний захист у західній частині Чорного моря на тлі невдалих спроб закріпитися на острові Зміїний та втрати крейсера "Москва".

Українські Національні Новини

Суспільство