na-peredanikh-z-ssha-do-ukrayini-katerakh-island-vstanovlyat-amerikanske-ozbroyennya

На переданих з США до України катерах Island встановлять американське озброєння

 • 19265 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Командувач Військово-морських сил (ВМС) України Олексій Неїжпапа заявив, що на катерах Island, що були передані Україні Сполученими Штатами, буде встановлено американське озброєння. Про це Неїжпапа заявив інформаційному агентству "АрміяІнформ", передає УНН.

Цитата

"Що стосується встановлення озброєння. Звісно, озброєння, яке встановлено на "Слов’янську" та "Старобільську" — це лише тимчасове рішення. Нагадаю, що всі катери будуть оснащені озброєнням виробництва США. Мова йде про 30-мм гармати та ракети різної дії. Наразі маємо остаточне рішення щодо їх доукомплектування, деякі боєприпаси уже отримані, тож наступного року ми приступимо до установки цих систем на всі 5 катерів", - заявив командувач ВМС.

Деталі

Крім "Слов’янська" та "Старобільська", що перейшли до України у 2019 році, Неїжпапа мав на увазі також катери "Суми" і "Фастів", які були передані восени цього року. Наразі на відправку до України в США чекає ще один катер класу Island.

Також командувач зауважив, що ще однією платформою, яка забезпечує ударні спроможності є корвети.

"Будівництво корвета типу ADA розпочалося у квітні 2021 року і на сьогодні вже збудовано близько 80% корпусу корабля. У перспективі — на початку наступного року корпус буде готовий до спуску і до кінця 2022 року наш корвет прийде на добудування в Україну як готова одиниця. Протягом 2023 року він буде дообладнаний відповідним озброєнням та військовою технікою і пройде державне випробування, щоб у 2024 році увійти до складу ВМС ЗС України", — розповів командувач національного флоту.

Українські Національні Новини

Суспільство