na-pokhoroni-makkeyna-budut-prisutni-predstavniki-ukrayini-posol

На похороні Маккейна будуть представники України – посол

 • 10526 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. У церемонії поховання американського сенатора Джона Маккейна будуть присутні представники України, однак наразі не відомо, хто саме. Про це повідомив посол України у США Валерій Чалий, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

“Зараз вирішуються протокольні питання. Очевидно, що з України будуть представники, не можуть не бути. Але якого рівня... Фактично це приватна подія... Тут кожен має визначатися і визначатися відповідно до своїх персональних стосунків з сенатором Маккейном”, — сказав В.Чалий.

На запитання, чи може участь офіційної делегації України погіршити відносини Києва з президентом США Дональдом Трампом, Чалий нагадав, що Маккейн відвідував лінію зіткнення на Донбасі, є другом українського народу і цьому треба віддати шану.

“Плюси, мінуси, наслідки... Я думаю, що це не той випадок, коли треба вимірювати так. Хоча ви праві, можуть бути різні інтерпретації, але моє враження таке — тут треба визначатися, слухати серце, а не великі геополітичні схеми”, — зазначив посол.

Джона Маккейна поховають у неділю 2 вересня. Наразі невідомо, чи буде присутній на похороні Президент Петро Порошенко.

Нагадаємо, сенатор-республіканець від штату Аризона Джон Маккейн помер 26 серпня на 82-му році життя. За кілька днів до смерті він відмовився від подальшої боротьби з пухлиною мозку, що тривала близько двох років.

Як повідомляв УНН, президент США Дональд Трамп не був запрошений на похорони американського сенатора-республіканця Джона Маккейна.

Українські Національні Новини

Політика