na-politvyaznya-bessarabova-u-rosiyskiy-koloniyi-chinyat-psikhologichniy-tisk-ombudsmen

На політв’язня Бессарабова у російській колонії чинять психологічний тиск - омбудсмен

 • 12444 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. На українського політв'язня Олексія Бессарабова керівництвом “К-1 УФСИН РФ по Ставропольському краю” здійснюється морально-психологічний тиск. Про це у своєму Telegram-каналі написала Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає УНН.

Цитата

“Керівництвом “ИК-1 УФСИН РФ по Ставропольському краю” здійснюється морально-психологічний тиск на українського політв'язня Олексія Бессарабова. За словами рідних, його змушують виплатити незаконно присуджений штраф у розмірі 300 тисяч рублів за рахунок державної матеріальної допомоги, яка надається Україною, або шляхом виконання примусових робіт. Після відмови Олексія це робити, шантаж та погрози щодо видворення його в ШІЗО з боку адміністрації колонії посилилися”, - написала Людмила Денісова.

Деталі

Вона зазначила, що такі дії порушують статтю 4 Європейської конвенції з прав людини, та статті 30, 31 Мінімальних стандартних правил поводження з в’язнями, схвалених Економічною і Соціальною Радою ООН.

“Крім того, в порушення статті 3 Європейської конвенції з прав людини наш громадянин з моменту незаконного арешту і до сьогодні перебуває у нелюдських умовах, що принижують його гідність. Невідкладно звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням вивчити обставини через які на Олексія здійснюється морально-психологічний тиск та вжити невідкладних заходів з відновлення прав громадянина, зокрема на утримання в належних умовах, які мають відповідати статті 9, 10 Мінімальних стандартів поводження з в’язнями, схвалених Економічною і Соціальною Радою ООН”, - додала Омбудсмен.

Вона закликала міжнародну спільноту продовжувати тиск на країну-агресора РФ задля недопущення порушень прав незаконно ув’язнених громадян України та якнайшвидшого їх звільнення.

Нагадаємо

9 листопада 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру “Номос” Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їх близького друга Володимира Дудку. Всіх трьох звинуватили в нібито підготовці диверсій в окупованому Криму на замовлення української розвідки.

Севастопольський міський суд 4 квітня засудив Дудку і Бессарабова до 14 років в’язниці.

Суд також призначив кожному штраф: Дудці — в розмірі 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а Бессарабову — в розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Після чого Верховний суд Росії 15 жовтня відхилив скаргу захисту і затвердив вирок Дудці і Бессарабову.

У січні Дудку і Бессарабова етапували у Ставропольський край.

Українські Національні Новини

Політика